9

2013.12.31. 23:59

1.A Szakértés
Mindent alaposan meg kell nézni. Megkapirgálni, megforgatni, minden oldalról megvizslatni, elemezni, kitalálni, hogy működik, megkóstolni, majd nyálasan ismét megvizsgálni. Mindeközben össze kell ráncolni a szemöldököket és felfújni a hörcsög-pofazacskókat, hogy igazán komoly expertnek tűnjön az ember.

2.A Fürdés
Továbbra is a nap fénypontja, már akkor tudja, hogy mi következik, amikor Apa elkezdi levetkőztetni. És ficánkol és sikoltozik és kacag és alig várja, hogy fürödhessen. Mert a kádban lehet vizet fröcskölni, megrágni a fürdősjátékokat, ácsorogni és a kád szélét csapkodni. És utána lehet enni, végre, szegény szerencsétlen éheztetett gyermek.

3.A Kaja
A főzelék jó, a főzelék finom. A rizspép jó, a rizspép finom. A gyümölcs rossz, a gyümölcs fúj. Szóval Anya, a feladat adott, ki kell találni, hogy a kismajom melyik gyümölcsöt és milyen formában hajlandó megenni. Lereszelve, párolva, turmixolva, összenyomkodva, nyersen, egyelőre sehogy se jó.

4.A Duma
Az megy. Ná-ná-ná-ná, tá-tá-tá, ma-ma-ma-mmmm, hinny és társaik. És persze utánoz is ezerrel, gyü (gyűrű), anya (anya), pa, néha ámpa (lámpa), üve (üveg). Be nem áll a szája.

5.A Nem
Pontosan tudja. Annyira tudja, hogy néz Apára, miközben nyúl a laptop kábelei felé. Majd felháborodik, amikor Apa rászól, hogy azt nem szabad. Néha még vissza is kiabál neki, hogy de!

6.A Majomság
Néhány naponta kitalál valami új bohóckodást, nyilván a közönség nagy örömére. A néhány nappal karácsony előtt kifejlesztett (és a továbbiakban szinte kizárólag Apukámnak előadott) bólogatás szenzációs, a fejét kicsit oldalra fordítva bólint, de olyan intenzitással, hogy majd lefejeli a padlót. Közben persze vigyorog és kacérkodik, imádnivaló. Mikor ezt kicsit megunta, akkor jött a nyelvnyújtogatás és a nyálbuborékfújás. Nem lehet mellette unatkozni.

7.Az Oroszlán
Anyukáméktól járástanító oroszlánt kapott, egész pontosan ilyet. Imádja. Arra kábé két perc alatt rájött, hogy ha nyomkodja a gombokat, akkor nem csak zenél, de az orra is világít, onnantól kezdve napokig elvolt ezzel a felfedezéssel, nyomta a gombot, de már az orrát nézte. Aztán néhány nap múlva arra is rájött, hogy ha tologatja, akkor is zenél. Úgyhogy ült előtte a földön és tologatta előre hátra, én meg nem győztem csodálni a hajlékonyságát meg az erős hát- és hasizmait. (Próbáljátok csak ki, hogy terpeszben ültök és előre meg vissza hajolgattok. Hát nekem ad 1. leszakad a gerincem, ad 2. szétszakadnak a combjaim, ad 3. tutira izomláz lesz a hasamban.)

8.A Közlekedés
A sima, mezei mászás bár hatékony és gyors (és közben remekül csattognak a padlón a húsos kis tenyerei), de unalmas. Ki kellett fejleszteni egy új, izgalmasabb koreográfiát. Na mármost ez úgy néz ki, hogy az egyik lábát felhúzza maga mellé, azzal hajtja magát, a másikat csak húzza utána. Kipróbáltam, hogy ez miért jó és rájöttem, hogy fenékre gyúr. Ha már eleget gyúrt, akkor meg kinyújtja a hátsó lábait (nem mintha lenne neki másik), kitolja a seggét és úgy megy, mint egy igazi csimpánzkölyök.

Amikor áll, és biztos támasztéka van, akkor szívesen lépeget is. Egyik nap anyukám 40 centinként lerakott neki egy játékot a kanapéra, vagy negyed órát elvolt azzal, hogy végigsasszézott a kanapé mellett, minden játékot megnézett, megforgatott, megrágcsált.

9.Az Anya
Anya a minden, Anya mindig kell, ha nincs ott Anya, akkor jó más is, de ha ott van anya, akkor csak Anya jó. És végre, végre bújik! Eddig nem jött oda csak úgy, hogy na gyere kicsit megszeretgetlek, beléddörgölöm az orromat, összenyálazom a ruhádat. És úgy tud csimpaszkodni kezével-lábával, mint egy igazi kismajom. Olyan jó. Nem maradhat mindig ilyen?

süti beállítások módosítása